lauantai 16. syyskuuta 2017

DIY: Simppeli kangaskassi

Loppukesä hujahti ihan huomaamatta ohi ja blogi jäi muiden kiireiden takia huomiotta, mutta tökitäänpä tännekin nyt eloa uuden DIY-projektin myötä.

Minä kuulun niihin ihmisiin, joilla on aina kangaskassi mukana ja tietysti Disney-aiheinen. Nyt kun kaupatkin ovat alkaneet luopua muovikasseista, on hyvä hetki siirtyä kangaskassien käyttäjäksi! Oman suosikki hahmonsa kuvalla varustetun kassin saa taiteiltua itse todella simppelisti eli hieman huijaten, kuten vanha kuvaamataidonopettajani tapasi sanoa. ;)

Valmis kangaskassini näyttää tältä


Omaa kangaskassia varten tarvitset:
* Kangaskassin
* Lyijykynä
* Textmark-tussi tai vastaava
* Sekä tietysti kuva, jonka kassiinsa haluaa

Tällaiset luonnonvalkoiset kassit ovat yleensä aika läpikuultavia ja kuvan näkee kankaan läpi ilman kummempaa kikkailua. Jos kuvassa kuitenkin on paljon yksityiskohtia tai käytät värillistä kuvaa, jossa viivat eivät selkeästi erotu on hyvä ottaa avuksi tuttu "ikkuna ja päivänvalo" -temppu.


Kuva sujautetaan kassin sisään ja itse ainakin tykkään teipata kuvan vielä paikalleen niin ei tarvitse pelätä, että kuva pääsisi liikahtamaan läpipiirtämisen aikana. Sitten vain lyijykynällä luonnostelemaan kuva haluttuun kohtaan.

Itse tykkään hahmotella lyijärillä vain tärkeimmät linjat ja yksityiskohdat piirrän sitten paikalleen niin että mallikuva on vieressä esillä. Esimerkiksi tässä käyttämässäni Glen Keanen luonnoksessa Arielin kasvot olivat sen verran tummat, että yksityiskohdat eivät selkeästi erottuneet kankaan läpi ja ne oli helpompi hahmotella paikalleen mallia katsomalla.



Sitten vain tussaamaan! Jos mallikuvan on ottanut pois kassista, tilalle on hyvä laittaa joku hukkapaperi, sillä tussi menee helposti läpi. Paperi estää tussia sotkemasta kassin toista puolta.

Tuo käyttämäni Textmark 700 oli ehkä hieman liian paksu. Aikaisemmin olen käyttänyt Textmark 500 -tusseja ja minusta ne toimivat paremmin tälläiseen viivapiirtelyyn. Riippuu toki omasta mieltymyksestä ja kuvasta jota piirtää. Ohuemmalla kärjellä saa helpommin tehtyä yksityiskohtia ja hallittua viivan paksuutta.

Tykkään pitää kuvan aika yksinkertaisena ja luonnosmaisena, pienellä varjostuksella saa kuitenkin kivasti lisää eloisuutta kuvaan.


Ja tadaa! Valmista tuli ja aikaa meni ehkä 15min. Nyt kelpaa taas käydä kaupassa. :)

Lyijykynä kuluu aikanaan pois, joten itse jätän lyijäriluonnoksen tussauksen alle. Jos ylimääräiset lyijärin jäljet kuitenkin häiritsevät voi ne kevyesti kumittaa pois. Malta kuitenkin odottaa että tussi on kunnolla kuivunut, jottei kumittaminen sotke viivoja.

Loppukevennykseksi vielä kuva vanhasta ja uudesta vierekkäin. Tuo vanha on myös textmark-tussilla piirretty, joten aika kestävää jälkeä niillä saa aikaan. En ole kokeillut miten hyvin tussi pysyy jos kassin pesisi, mutta ehkä uskallan nyt kokeilla kun on uusi jo valmiina.


Ps. Ensi viikolla on muuten vihdoinkin luvassa se kauan vuoroaan odottanut taidekirjaesittely! Ja sen jälkeen sitten puistotunnelmia, sillä maanantaina on lähtö kohti Pariisia. :D

4 kommenttia:

  1. Lopputuloksesta tuli tosi kaunis! Uudessa kassissa nuo kuplat ovat sopiva lisä tuohon kuvaan. nMistäs noita tyhjiä kasseja saikaan? Sinellistäkö? Tämän katsottua iski into taiteilla itselleen oma kassi.
    Textmarkilla löytyy värivalikoimastaan punainenkin tussi, mietin miltä lopputulos näyttäisi jos Arielin hiukset värjäisi punaiseksi? Voisi sekin olla hieno :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Itsekin tykkään tästä uudesta, nuo kuplat tosiaan piristävät kuvaa.

      Jep, Sinelliltä on tämä kassi, hinta taisi olla euron tai pari. Jotkut kaupat myyvät myös omia kangaskasseja, joissa on vain pieni logo, joten niitäkin voi hyötykäyttää. ;)

      Hauska idea! Pitääkin testata jossain välissä, näyttäisi varmaan kivalta. :D Textmarkilla oli joskus vihreäkin tussi, mutta se on taidettu lopettaa... En ainakaan muista hetkeen nähneeni. Olisi ollut hauska tehdä hiukset punaisella ja pyrstö sitten vihreällä.

      Poista
  2. Apua miten ihana!

    Olen itse ihan valtava kangaskassifani ja tykkään tehdä ja tuunata omia. Kangaskassi-ideoita on aina ihana lukea ja katsella netistä.

    Ootko sä tehnyt muita Disney-aiheisia kangaskasseja aiemmin (paitsi tietysti ton toisen Arielin :) )?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos! Ja jeee muitakin kangaskassifaneja! :D

      Minulla on pieni pino Disney-aiheisia kangaskasseja muutamalla eri tekniikalla tehtynä, joten lisää näitä kangaskassi DIY-postauksia on varmasti luvassa. Yritän ainakin ennen joulua saada vielä toisen tehtyä - kivat kangaskassit kun ovat aika hauska joululahja idea. ;)

      Poista