torstai 22. kesäkuuta 2017

Brittney Leen kuvittamia



Edellisessä postauksessani nopeasti mainitsin kirjahyllyni uusimmasta tulokkaasta Vaiana-aiheisesta kirjasesta "Where Monsters Live". Kuvituksen tähän, samoin kun tuohon "A Dazzling Day" kirjaseen, on tehnyt Brittney Lee ja hänen ihana kuvitustyylinsä onkin se syy miksi tämän kaksikon olen hyllyyni hankkinut. 

Kirjat, jos näitä 24 sivun nidottuja vihkosia nyt voi kirjoiksi sanoa, eivät varsinaisesti kuulu samaan sarjaan, mutta ovat tyyliltään hyvin samanlaiset. Kummankin tarinat ovat suoraan elokuvista, joten jos on vielä jompi kumpi näkemättä ja haluat välttyä juonenpaljastuksilta niin kannattaa jättää tämän postauksen lukeminen toiseen kertaan. 


– Where Monsters Live – 



"Where Monsters Live" (2016) on Steve Behilingin kirjoittama tarina Vaianan ja Mauin matkasta hakemaan Mauin koukkua sieltä missä monsterit elävät. Juoni on aikalailla identtinen elokuvan kanssa, joten mitään uutta ja ihmeellistä emme monsterimaailmasta opi. Emmekä valitettavasti pääse tutustumaan muihin monstereihin, vaikka se olisi ainakin minusta ollut hauskaa. 






Kirjasen mukana tulee myös kaksi arkkia pieniä tatuointeja, jotka tietysti sopivat kirjan teemaan. 


– A Dazzling Day – 



Toinen ihana Brittney Leen kuvittama kirjanen on tämä Kaksin karkuteillä elokuvaan perustuva "A Dazzling Day" (2010), joka taitaa itseasiassa olla ensimmäinen Leen kuvittama kirja jonka olen ostanut. Tarinan on kirjoittanut Devin Ann Wooster ja se keskittyy Tähkäpään ja Flynn Riderin tapaamiseen sekä päivään jonka he viettävät kaupungissa. 

Kaikki ylimääräinen draama on tästä versiosta poistettu sillä Gothel tai Stabbingtonsin veljekset eivät esiinnyt tarinassa ollenkaan. Kirjanen tuntuukin olevan suloisen siirappinen tarina siitä kuinka Tähkäpää ja Flynn rakastuivat.    







Kirjat olen ostanut ihan vain sillä perusteella että niissä on Leen tekemä kuvitus, joten en välitä vaikka tarinat olivatkin jo elokuvista tuttuja. Molemmissa kirjoissa on mielestäni ihanan monipuolista kuvitusta kun on käytetty sekä aukeaman kokoisia että pienempiä kuvia. Teksti kulkee myös mukavasti kuvien rinnalla ja molemmissa kirjoissa on hauskasti välillä korostettu osaa tekstistä niin että siihenkin on saatu eloa. 

Mutta eipä minulla mitään sen kummempaa sanottavaa näistä ole, kuvat kertovat tällä kertaa varmasti enemmän kuin sanat. Voin kuitenkin lämpimästi molempia kirjoja suositella etenkin jos on samanlainen Brittney Lee fani kuin minä niin kyllä nämä kuvitukset ovat karkkia silmille. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti