DIY: Lumottu ruusu

20 toukokuutaBlogini valloittanut Kaunotar ja Hirviö teema jatkuu vielä ainakin tämän postauksen verran sillä olihan minun pakko tehdä oma lumottu ruusu! Erilaisia tutoriaaleja oman ruusun tekemiseen löytyy youtubesta jo satoja ja se tuntuikin olevan yksi suosituimmista diy-ideoista tässä kevään aikana. Enkä yhtään ihmettele, sillä kukapa ei haluaisi tätä taianomaista ruusua kotiaan koristamaan.Oman ruusun tekemiseen tarvitset:
* Lasikupu ja siihen sopiva alusta
* Tekoruusu
* Kuumaliimapyssyn ja siihen sopivaa liimaa
* Erilaisia työkaluja (pihdit, lyijykynä, viivotin, ruuvimeisseli...)

Minä löysin sopivan lasikuvun IKEAsta ja samasta paikasta löytyi myös ruusu. Työkalut ja kuumaliimapyssy löytyivät jo omasta takaa, joten tämä projekti oli hyvin budjetti ystävällinen.Itse aloitin projektin lyhentämällä ruusun sopivan pituiseksi. Tämä IKEAn ruusu oli oikein mukava työstää, varren sisällä kulkee rautalanka, joka helpottaa varren muotoilua. Rautalanka tuntui tukevalta ja aluksi vähän jännitin riittävätkö pienet pihtini sitä leikkaamaan, mutta huoli oli turha. Muutama napakka puristus ja rautalanka napsahti kiltisti poikki.

Mittasin viivottimen avulla alustan keskikohdan ja ruuvimeisselillä koversin siihen pienen kolon ruusun vartta varten. Oletin että olisin tarvinnut järeämpiä työkaluja tähänkin, mutta tuo alusta on jonkinlaista puumassaa ja ruuvimeisseli puri siihen todella helposti. Tämä kolon tekeminen on ihan vapaaehtoista ja riippuu alustan materiaalista, mutta se antaa ruusulle hieman paremmin tukea kuin tasainen pohja.
Sitten vain liimaamaan! Lisäilin liimaa pikkuhiljaa ja pyörittelin alustaa edessäni, jotta sain tehtyä ruusulle tukevan "liimakeon", jonka avulla kukka pysyi pystyssä. Siistimpiäkin tapoja toki on jos tuo liima häiritsee omaa esteettistä silmää, mutta tämä on varmastikin se nopein ja helpoin tapa. Minulla taisi mennä kaikkiaan noin 20 minuuttia tähän puuhasteluun.

Odotellessani että liima kuivuisi (kuumaliima kuivuu onneksi todella nopeasti), taivuttelin vielä hieman ruusun vartta saadakseni sen muistuttamaan enemmän elokuvassa nähtyä.Monissa tutoriaaleissa ruusuun on lisätty myös valot tuomaan lumottua tunnelmaa. Minäkin kokeilin miltä valotehoste näyttääisi, mutta ostamani valoköynnös oli aika pitkä ja peitti lopulta niin paljon ruusua että päätin ottaa sen pois. Hämärässä nuo pienet ledivalot olisivat tietysti hauska lisä, mutta mielestäni ruusu on ihan kaunis sellaisenaankin.

Tässä vielä muutama kuva lopputuloksesta. :)

You Might Also Like

6 kommenttia

 1. Oi miten upea! :) Kelpaisi minullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna! Nyt sitten vain askartelemaan! :D

   Poista
 2. Onpa ihana! Ja jos kupuun haluaa valaistusta, voihan valosarjan laittaa kiertämään lasikuvun alustaa jotenkin nätisti. Niin valot ei peittäisi ruusua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anna! :) Ja kiitos vinkistä! Täytyy kokeilla miltä kupu näyttäisi, jos valoköynnös kiemurtelisi vain alustalla. En jotenkin edes tullut ajatelleeksi, että eihän valojen tarvitse olla ruusussa kiinni. :'D

   Poista
 3. Hihhii! Itse tein meilkeinpä tismalleen samanlaisen maaliskuussa. :D Täytyy jossain vaiheessa esitellä se blogissa. :)

  VastaaPoista