keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Disneyland Pariisi - Matkaraportti 4/4

Viimeinen päiväni Disneylandissa alkoi taas harmaalla aamulla, mutta olin päättänyt olla siitä huolimatta ajoissa puistossa. En kuitenkaan ihan heti kahdeksaksi jaksanut puistoon suunnata vaan nautin rauhassa aamupalan ja sen jälkeen lähdin kävelemään kohti Villagea. Sateinen aamu tuntui pitävän muutkin hotellivieraat sisällä sillä puisto oli melkein autio, kun porteista kävelin sisään hieman ennen yhdeksää.




Minä otin tästä tietenkin ilon irti ja kuvasin lähestulkoon koko Fantasylandin, kun kerrankin oli mahdollisuus saada kuvia ilman ihmismassoja. Pääsin ensimmäistä kertaa kuvaamaan Miekkaa Kivessä ilman että sen ympärillä pyöri ihmisiä ja Auberge de Cendrillion -ravintolan pihan portit olivat auki, joten sain kuvattua Tuhkimon kärryjäkin.

Toki kävin myös karusellin kyydissä pyörimässä ja Small Worldin kyytiinkin pääsin vain jonotusalueen läpi kävelemällä. Ehdin myös käydä Buzzin Laser Blaztissa ennen kuin puistoon alkoi kerääntyä ihmisiä.

Extra Magic Hours kannattaa ehdottomasti käyttää hyödyksi, jos vain jaksaa nousta ajoissa ylös. (Jo muutaman pitkän puistopäivän jälkeen tämä varhainen aamu oli hieman ankea, mutta kyllä kahvin voimalla jaksoi taas innostua.) Ihan kaikki laitteet eivät ole heti aamusta auki, mutta ainakin näin keväällä aamut ovat todella hiljaisia ja auki oleviin laitteisiin ei ollut jono juuri lainkaan.




Viimeiselle päivälleni olin ottanut tavoitteekseni ehtiä niin moneen "meet and greet" tapaamiseen kuin vain suinkin mahdollista. Minulla kävi todella hyvä tuuri sillä satuin heti aamusta löytämään Discoverylandista, Star Toursin nurkilta, monta hahmoa muun muassa Tiikerin, Tuhkimon hiiret Perlan ja Suzyn sekä Rafikin.

Programme-lehtisessä on mainittu joitakin tapammisia kellonaikoineen ja paikkoineen, mutta ei kaikkia. Esimerkiksi Discoverylandiin ei oltu merkitty ainuttakaan meet and greet pistettä tälle kyseiselle viikolle, mutta silti siellä oli joka aamupäivä joku tavattavissa. Minua harmittaa kovasti etten ehtinyt tavata Meridaa, kun en edes osannut ajatella että hän olisi ollut tavattavissa (ei ollut mainintaa programme-lehtisessä). Mutta satuin myöhemmin kävelemään Frontierlandissa ja näin hänen juuri lähtevän tapaamispaikaltaan. Noh ehkä ensi kerralla sitten. :)

Aamupäiväni kului aika pitkälti tapaamisesta toiseen seilaillessa. Kun palasin Adventurelandista Main Streetille yllätyin iloisesti kun kuulin kuulutuksen, että Swing into Spring paraati alkaisi hetken kuluttua. Disneylandin virallisen ohjelman mukaan kevät show alkaisi vasta 5. päivä eli lähtöpäivänäni niin etten olisi sitä ennättänyt nähdä.




Riemuissani sitten hyppelin linnan edustalle odottamaan paraatia. Loppuviikko oli kerännyt puistoon selkeästi enemmän vieraita ja luultavasti paikalliset tiesivät että Swing into Spring olisi tänään ensimmäistä kertaa nähtävänä, joten tien varret olivat jo ihmisiä täynnä. Oli todella mukavaa katsella keväistä kukkaloistoa jota paraati harmaaseen aamupäivään toi. :)

Tämä kyseinen paraati, joka kuvissa näkyy, taisi olla nimeltään Hessun Puutarhajuhlat. Hieman myöhemmin Main Streetillä kulki myös Minnin Kevätjuna, jonka kyydissä oli Minnin ja Iineksen lisäksi joukko Disneyn pupuja. Itse katsoin tuota junaparaatia hieman kauempaa, sillä en halunnut menettää paikkaani Aristokattien Marie-kissan meet and greet jonossa.




Kun olin kaikissa ilmoitetuissa meet and greet tapaamisissa ehtinyt käydä, lähdin pyörimään laitteissa. Olin kuitenkin laittanut puhelimeeni muistutksen päivän "The Forest of Enchantment" esityksen ajoista, aikaisempina päivinä olin aina tajunnut esityksen alkavan juuri kun olin toisella puolella puistoa. Halusin kuitenkin ehtiä esityksen näkemään sillä aamiaisella vieressäni istunut perhe kehui sitä kovasti.

Iltapäivän esityksen alkua odotellessa kävin sitten Phantom Manorissa, jonne sai taas jonotella hetken, sekä Piratessa, joka sekin oli kerännyt jo hieman jonoa. Matkallani kartanolta merirosvoilemaan kuvasin vielä Frontier- ja Adventurelandin yksityiskohtia ja kävin hieman kurkistelemassa työmaa-aitojenkin taakse nähdäkseni Koukun laivan sekä Robinsonin puumajan. Kävin myös katsomassa Indyn vuoristorataa, mutta päätin kuitenkin jättää sen tällä kertaa väliin.

Jonkin aikaa kävelin taas ympäriinsä, mutta kun näin että Chaparral-teatterin eteen alkoi kerääntyä ihmisiä niin jäin minäkin siihen jonottamaan.




Ja onneksi jäin! Sain todella hyvän paikan ihan keskikatsomosta. Muutama rivi matalemmalta olisi ehkä nähnyt hahmot vielä paremmin, mutta ylhäällä istuessa ei tarvinnut koko aikaa pyöritellä päätään nähdäkseen mitä lavan eri reunoilla tapahtui.

The Forest of Enchantment on noin puolen tunnin pituinen musiikkiesitys, jossa eri hahmot käyvät esittämässä yhden elokuvansa kappaleista. Mukana oli Pocahontas ja John Smith, Viidakkokirjan Baloo-karhu sekä Kuningas Louie, Tähkäpää ja Flynn Rider, Tarzan kävi myös esittämässä huimaa ilma-akrobatiaa ja viimeisenä lavalle saapui vielä Merida esittelemään jousiammunta taitojaan.

Disneyn elokuvien hahmojen lisäksi lavalla nähtiin erilaisia luonnonhenkiä ja eläimiä, jotka kuljettivat esitystä eteenpäin. Kokonaisuudessaan esitys oli ihanan värikäs ja minusta ainakin todella viihdyttävä. Laulusta toiseen siirryttiin sulavasti ja olisin voinnut kuunnella pidempäänkin. :)

Esityksen jälkeen pikakävelin linnalle ja ehdin nähdä vielä päivän Disney Magic on Parade -paraatinkin. Sen jälkeen ehdin käydä vielä teekupeissa pyörimässä sekä seikkailemassa Liisan labyrintissa. Viimeisen tunnin kulutin kuitenkin taas kaupasta toiseen hypellessä. Shoppailun jälkeen oli aika hakea perinteinen iltakaakao ja linnoittautua linnan edustalle odottamaan Disney Dreamsin alkua.




Vitkuttelin viimeiseen asti puistossa ja kiertelin vielä ruuhkaisia kauppoja ennen kuin oli aika heittää hyvästit ihanalle puistolle. Vielä ennen hotellille palaamista piti tietysti kiertää Disney Villagenkin kaupat, sillä lähtöpäivänä en ehtisi enää hotellilta poistua.

Viimeinen päiväni kuluiki lähinnä siinä, että kävin syömässä aamiaisen, hotellin kaupassa tekemässä vielä viime hetken ostoksia ja varmistin, että kaikki oli pakattuna ja tarvittavat paperit käsimatkatavaroissa valmiina. Kotimatka sujui samalla mallilla kuin tuloreissuni, Magical Shuttle bussilla kentälle ja Finnairin siivin kotiin, vaikka olisinkin mielelläni vielä jäänyt puistoihin seikkailemaan. ;)

4 kommenttia:

  1. Viimeinenkin päivä vaikutti erittäin taianomaiselta. Onneksi hieman kehnompi sääkään ei onnistunut pilaamaan reissua! :D Pääsisipä itsekin nyt heti Disneylandiin!

    Nämä matkaraportit olivat huippukivaa luettavaa ja odotan kovasti haulin esittelyä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viimeinen puistopäiväni oli kyllä mahtava. Ehkä kun oli jo alkanut oppia puiston aikataulua niin että osasi sitten ajoittaa oman päivän järkevästi ja sai mahdollisimman paljon irti. :) Vaihteleva sää ei onneksi reissuun vaikuttanut, mutta siitä ehkä hatun nosto puistojen suunnitelulle. Aina löytyi jokin sisätila johon puhjahtaa suojaan pahimmilta sadekuuroilta.

      Kiva että raporteistani on ollut iloa, toivottavasti toimivat myös inspiraationa mahdollista omaa reissua suunnitellessa. ;)

      Poista
  2. Oi, kylläpäs vierailusi Disneylandissa kuulosti kivalta! Ihania ja todella onnistuneita on nuo kuvat hahmotapaamisista ja The Forest of Enchantment -esityksestä! Paljon olet kerennyt nähdä juttuja viimeisenäkin puistopäivänäsi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä aivan mahtava reissu ja olisin viihtinyt pidempäänkin, vaikka jalat alkoivat kyllä olla jo muussia kaikesta kävelystä. :') Onneksi on iso nippu kuvia muistona kaikista mahtavista hetkistä, etenkin nuo kuvat hahmotapaamisista ovat minunkin lemppareita. Ihanaa kun cast memberit kuvasivat muutakin kuin vain yhden poseerauksen hahmojen kanssa. :)

      Poista