sunnuntai 2. elokuuta 2015

The Legacy Collection Sleeping Beauty

Hui kun on taas päivät hurahtanut ohi niin ettei huomaakaan! Jotta blogi ei ihan unohduksiin jää seuraavaa taidekirja postausta työstäessäni, ajattelin tehdä pienet postaukset jokaisesta omistamastani Legacy Collection soundtrackista :)

Ja kuten otsikosta näkee on tämän postauksen aiheena Ruususen eli Sleeping Beautyn Legacy Collection.

Lorelay Boven kuvittama kansitaide ihastuttaa jälleen
Takakannen kuvitus on kuitenkin näistä kahdesta lempparini :)

Kuten Tuhkimon LC-kokoelmasta myös Ruususessa on kaksi levyä, joista ensimmäinen sisältää elokuvan soundtrackin ja kakkosella on sitten extraa "The Lost Chords of Sleeping Beauty" ja "Bonus Tracks" muodossa.

klikkaamalla kuvaa saat sen isommaksi
Extrat ovat hauskaa kuunneltavaa, etenkin kadonneiden kappaleiden demo-versiot ovat jotenkin todella sympaattisia. "It happens I have a picture" on ollut vaihtoehtoinen laulu kuninkaiden yhteislauluksi, elokuvaan kuitenkin valittiin "Skumps (Drinking song) / The Royal Argument". "Riddle, diddle, one, two, three" on haltijoiden työlaulu, jossa on varsin menevä melodia :D "Evil - Evil" taas on Pahattaren laulu. Minusta ajatuskin siitä että Pahatar olisi laulanut kuulostaa oudolta ja kyseinen kappale on mielestäni enemmin huvittava kuin pelottava, joten en todellakaan näe sitä Pahattarelle sopivana kappaleensa. 

Omia suosikkejani kakkos levyltä ovat bonust tracks -otsikon alta löytyvät kappaleet. Etenkin "Blue Bird / I Wonder" ja "Love Theme" ovat mukavaa kuunneltavaa. Ykkös levyä tykkään taas pyörittää cd-soittimessa ihan vain taustamusiikkina kun teen jotain muuta, etenkin siivoukseen nämä LC soundtrackien ykkös levyt tuovat uutta puhtia. 

Sleeping Beauty Visual Development
Early character development
Täytynee tunnustaa etten vielä ole saanut aikaiseksi lukea kotelosta löytyvää pientä vihkosta. Mutta mielenkiintoista tietoa tuntuu siitäkin löytyvän, mitä olen selaillessani huomannut. Pitääpä jossain välissä ottaa ihan asiakseni lukea.

Selaillut olen vihkosta kuitenkin monta kertaa, koska sen sivuilta löytyy aivan mahtavia kuvia. Boven LC:tä varten tekemien kuvitusten lisäksi vihkosessa on muutama Ruususen tuotannosta otettu kuva, kuten yllä näkyvä visual development Pahattaresta ja sivussa olevat konseptitaide kuvat.  

Tämän lisäksi vihkosesta löytyy myös ykkös levyllä olevien kappaleiden sanoitukset. Itse olisin kyllä mieluusti lukenut myös kadonneiden kappaleiden sanoitukset, koska ihan jokaisesta lauseesta en minä ainakin lauluissa saa selvää. Etenkin tuo Pahattaren "Evil - Evil" olisi ollut hauska lukea sanasta sanaan, mutta ehkäpä sekin jostain Googlen syövereistä löytyy.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti